sýpka

Stavení je řešeno jako roubené patro s vnější přístupovou pavláčkou na zděném kamenném přízemí, uzavřeno je sedlovou střechou s bedněnými štíty. Skladovací přízemí uzavírá trámový strop, který je zároveň podlahou horní místnosti na uskladnění zrna. Přízemní kamenná část je zděná z čedičových a pískovcových kopáků a valounů, nároží je armované přibližně hraněnými pískovci. Spáry jsou hrubě proházené vápennou maltou. Roubenému patru s nárožím tvořeným rybinovým spojem předstupuje pavlač se svisle bedněnou poprsnicí s přelišováním spár. Sřecha objektu sedlová, krytá dřevěným štípaným šindelem dvojitě kladeným na husté laťování. Konstrukce krovu je z doby po přesunu špýcharu, tvoří ji vaznicová soustava nesená trojicí plných vazeb. Stojaté stolice plných vazeb sestávající ze sloupků vynášejících střední vaznice s vloženými rozpěrami. Krov je oboustranně ukončen dřevěnými bedněnými štíty ze svisle kladených prken. Spáry jsou z vnější strany kryté dřevěnými lištami. Ve vrcholu obou štítů jsou v bednění vyříznuty dva větrací otvory. U východního štítu jsou navíc vloženy svlakové manipulační dveře. Zavírání dveří zajišťovala kovaná zástrč, které je dnes odpadlá a leží na podlaze půdy. Oba štíty jsou ve spodní části ukončeny okapovým prknem uloženým na dřevěné konzolky.