dům

Nárožní jednopatrový dům krytý sedlovou střechou, s hlavním hřebenem kolmým na hlavní průčelí orientované do náměstí. Směrem východním v krovu přidána krátká část se štítem se sedlovou střechou kolmou na hlavní hřeben, dům se v tomto místě trojúhelným štítem přimyká k sousednímu domu čp.16. Směrem do náměstí dům vystupuje z hlavní fronty domů, v přízemí domu jsou v této vystupující části celkem čtyři oblouky podloubí na masivních hranolových pilířích - dva jsou orientované směrem severním, z boku přidáno vždy po jednom oblouku. Fasáda je řešena dvoubarevně. Západní fasáda je rozdělena výrazným ustoupením na dvě části. Rozděluje tak dům na část s výrazným plastickým i barevným řešením - část (A) - její součástí je severní průčelí a část navazujícího západního průčelí - a na kratší úsek (B) s hladkou omítkou bez výrazného členění - její součástí je část západního průčelí s jižním průčelím se štítem. Klasicistní severní průčelí má dvouetážový štít s rozeklaně zvlněným obrysem. Vysoké 1.patro štítu je členěno pěti pilastry, mezi kterými jsou ve středu umístěna dvě okna. Krajní pilastry obou pater štítu završují nízké kuželky. 2.patro štítu s dvojicí pilastrů vrcholí prolomeným frontonem s pyramidkou uprostřed. Prostor mezi pilastry v 2.patře štítu je prohlouben dvojicí výklenků s kruhovým otvorem. Všechna okna v patře domu v části (A) mají plastické šambrány a podokenní i nadokenní plastické římsy. Nad trojicí oken v hlavním průčelí jsou obě krajní římsy ve vrcholu zalomené, střední je zvlněná. Západní průčelí s čtveřicí oken má nadokenní římsy řešeny obdobně. Celé přízemí části (A) je členěno arkádami, směrem do náměstí vytváří plochostropé podloubí, dvě arkády v západní fasádě jsou slepé. Přízemí domu a obě nároží hlavního průčelí jsou členěny kvádrovou bosáží. Jižní průčelí má hladkou omítku s trojúhelným štítem bez členění. V západním průčelí je zapuštěný boční vstup - zaklenutý valenou klenbou, s několika betonovými stupni, které vyrovnávají výškový rozdíl mezi přízemím a klesající ulicí.