štít obytného stavení

Usedlost se obrací svým průčelím do zatravněné návsi. Na návsi uprostřed je kaplička a vzrostlý strom (lípa), kolem ní je několik usedlostí podobných čp. 9. Celé průčelí je omítnuto bílou vápennou omítkou, štukové ozdoby jsou zvýrazněny červenou barvou. Průčelí obytného stavení dvouosé, nesymetricky posazený trojúhelníkový štít. Římsa s cihlami na koso přesahuje až nad průjezd. Štít nepřevyšuje rovinu střechy, přechází bezprostředně z roviny sedlové střechy do svého trojúhelného tvaru. Na štítu reliéfní pás prostupujících se kruhů, nad nimi trojice reliéfních pilastrů spojených stlačenými oblouky, pod nimi drobná kruhová větrací okénka. Nápis „Žehnej Bože domu tomuto“ mezi pilastry, pod vrcholem letopočet 1888 v čtvercovém ozdobném rámování. Stejný nápis se vyskytuje i v nedalekých Klenovicích.