kostel sv. Mikuláše

Jednolodní obdélná stavba s hranolovou věží nad mohutným rizalitem západního průčelí a s pravoúhlým presbytářem. Severní a jižní stěna kostela čtyřosá (po třech segmentově zakončených oknech v lodi a po jednom v presbytáři), průčelí jednoosé. Střecha valbová, krytá eternitem. Průčelí je tvořeno mohutným rizalitem s hranolovou věží nad středem a v pobočních částech se schodišti na kruchtu a do depozitáře. Průčelí je v omítce členěno lisenovými rámy, které vystupují z kamenného soklu a nahoře jsou ukončeny kladím s mohutnou profilovanou římsou. Nad ní v ose průčelí vystupuje štíhlá hranolová věž, vzepřená po bocích vykrojenými křídly štítu. Spodní část věže je uprostřed opatřena ciferníkem hodin, horní část věže oddělená kordonovou římsou je členěna lisenovými rámy a prolomena vysokými, půlkruhově zakončenými zvonicovými okny s původně žaluziovými okenicemi. Záklenky oken, dosedající na průběžný pásek, jsou opatřeny ploše profilovanými šambránami.Nad profilovanou korunní římsou je věž završena vysokou jehlancovou bání s makovicí a křížem ve vrcholu.Vysoký hlavní pískovcový portál má neorenesanční profilované ostění, doplnění v nadpraží zděným trojúhelným frontonem, neseným postranními kamennými volutovými konzolami. Původní dvoukřídlové dřevěné dveře rámové konstrukce jsou členěné úzkými obdélnými výplněmi v pravidelném rastru, uprostřed je štíhlá sloupková klapačka. Zachovalo se i neoslohové kování na obou křídlech. Nad vstupem vede na kruchtu segmentově ukončené okno s profilovanou šambránou na kamenném parapetu. Okno je čtyřkřídlé, členěné na drobné tabulky zasklení. V bočních stěnách rizalitu se uplatňují nad sebou dvě okna, osvětlující schodiště. K severní straně přiléhá přízemní sakristie obdélného půdorysu s valbovou střechou, podtrženou výraznou profilovanou římsou. Stěny v osách osvětlují obdélná dvoukřídlá okna o 6 tabulkách zasklení. Ve východní stěně je v koutě umístěn vstup v hladkém pravoúhlém pískovcovém ostění.