sýpka

Patrová sýpka se strmou střechou je situována na levé straně usedlosti. Orientována podélně s ulicí. Fasády hladké bez členění. Přilehlý úsek ohradní zdi s bránou není předmětem památkové ochrany. Patrová sýpka je situována podélně s ulicí, na levé straně od brány usedlosti. Objekt obdélného půdorysu s vysokou střechou. Uliční fasáda (západní) je v přízemí čtyřosá, dvě osy zleva tvoří dodatečně proražená obdélná okna, dvoukřídlá, zevnitř zabedněná. Vpravo dva úzké střílnové průduchy, ucpané. V patře tři úzké střílnové průduchy. Fasáda je pod střechou ukončena profilovanou římsou. V přízemí jižního průčelí obdélný vstup. V patře v ose jedno střílnové okno, ve štítu osově dva průduchy a nad nimi jeden. Hrany jižního štítu oplechovány. Severní průčelí z větší části zastavěno přilehlým sousedním objektem, na viditelné části štítu datování 1566 a zbytky kružítkové růžice. Nahoře v ose štítu průduch. Východní fasáda do dvora je v přízemí čtyřosá, vlevo dodatečně proražené obdélné okno do skladu, následuje segmentově zaklenutý vstup do patra. Vpravo dodatečně proražený vstup do dílny (ocelová zárubeň) a obdélné okno. V patře tři střílnové průduchy. Osy otvorů v přízemí a v patře si neodpovídají.