měšťanský dům

Jednopatrový řadový dům o třech okenních osách s rovnou atikou a jedním obloukem loubí. Průčelí má světle žlutou fasádu s bílými architektonickými prvky. Horizontální členění průčelí plochou kordonovou římsou nad přízemím, zdobenou ornamentálním motivem propojených kosočtverců. Korunní římsa se skládá z plochého spodního pásu, zubořezu a profilované prostorové části, je kryta plechovou stříškou. Šestitabulková okna patra jsou osazena hladce do fasády. V krajních osách mají rovné římsové suprafenestry na výrazných hranolových konzolách. Suprafenestra prostřední osy je zalomena do trojúhelného tvaru. Pod okny jsou jednoduché parapety, nesené stejnými konzolami jako suprafenestry. Krajní okenní osy štítu jsou slepé, prostřední prolomená, ve všech jsou osazená žaluziová okna. Nad okny atiky jsou suprafenestry v podobě vpadlých polokruhových polí, vyplněných soustředným mušlovým ornamentem. Střední osa patra a atiky přestupuje fasádu jako nízký rizalit. Podloubí je otevřeno jedním stlačeným obloukem loubí. Křížová hřebínková klenba vychází z hranolových pilířů, s odstupněným soklem a rovnou římsou. Stěna domu je prolomena dvěma otvory. Levý je pravoúhlý, profilovaný s dvoukřídlými vraty, pravý má segmentový záklenek s kruhovým klenákem s čelem domu 56, završeným festonem v horní polovině. Na začátku záklenku jsou ploché římsky. Ostění má ryté okraje. Osazená klasicistní vrata, soudobá s portálem, jsou dřevěná, dvoukřídlá s klapačkou v podobě pilastru a výplněmi s reliéfy štítů s dvakrát vykrojeným okrajem. Střecha domu je sedlová, krytá drážkovými taškami. Uprostřed vpravo přerušena vyústěním světlíku s polokruhově zaklenutými okny a stanovou plechovou stříškou. Krov nový, usazený na vysokých pozednicích zděných v přední části domu z lomového kamene a v zadní z cihel. Zadní domek na konci parcely má střechu zvalbenou s hřebenem kolmo na průčelí. Domek na půdorysu obdélníka má vlevo průjezd a v pološtítu dvě kulatá okénka (je to zřejmě zděná stodola).