měšťanský dům

Objekt domu sestává ze dvou částí - přízemní dům bez štítu v uliční čáře ostatních domů a k němu na severní straně přiléhající jednopatrový přístavek, mírně předsunutý, zamístěný do svahu pod piaristickým kostelem. Oba domy propojuje chodba v úrovni prvního patra u průčelí nad vchodem do domu. Pravá přízemní část má dvě okenní osy se šestitabulkovými okny, osazenými do jednoduchých plochých šambrán na pískovcové parapety s jedním ústupkem. Portál do domu je osazen vlevo, má polokruhový záklenek na píšťalových římskách, ve vrcholu s klenákem s rytým číslem domu. Pravé boční průčelí má 4 okenní osy do úzkého průchodu mezi domy. Průčelí přístavku je dvouosé s půlenými okny a jedním šestitabulkovým oknem vyoseným doprostřed fasády v prvním patře. Boční fasáda přístavku je jednoosá. Obě části domu mají okrovou fasádu a bílé architektonické členění. Zadní fasáda do dvora je u hlavního objektu zakončena trojúhelným štítem s nečleněným oknem. V pravé části k ní přiléhá přístavek a v levé jsou dvě okenní osy - ve středu fasády s prosklenými dveřmi na terasu. K levé zadní části je připojen hrázděný přístavek na obdélném půdorysu. Severní domek nemá v zadním průčelí štít ani okenní osy. Střecha hlavního domu je valbová, krytá etrnitem s plechovou stříškou přístavků vzadu a na boku. Valbovou střechu severního domku kryje eternit. Dvorek zatravněn.