dům

Dům se nachází v jihozápadní části Starého města, poblíž 1. základní školy. Dům ve významné urbanistické poloze – téměř samostatně stojící, výrazně vystupující do nároží ulic Zelenářská a Soukenická. Dům je pozdněgotického původu, vyhořel roku 1559, podstatná přestavba koncem 18. století a novodobá úprava po roce 1950. Objekt leží na území městské památkové rezervace Tábor. Nárožní přízemní stavení s novodobým podkrovím. Jednoduchá průčelí se světle malovanými šambránami kolem oken. Dva opěráky na jižní straně. Na východní straně oválně zaklenutý portálek a omítkovým rámem. Vstupní dveře dřevěné, klasicistní, dobře zachovalé. Ostatní výplně otvorů, dřevěné zárubně, podlahy apod. pocházejí převážně z rekonstrukce v 50. Letech.