dům

Jednopatrový nárožní dům situovaný v Křížové ulici při ústí ulice Soukenické. Jeho JV nároží s arkýřem a s trojicí krakorců se velmi významně uplatňuje v pohledu ze Soukenické ulice. Jednopatrový nárožní dům ve tvaru L, s malým vnitřním dvorkem orientovaným na JZ, s dvojicí kolmo na sebe navazujících sedlových střech. Severovýchodní nároží má v patře dvoupatrový arkýř zakončený trojúhelníkovým štítem orientovaným do ulice Křížové, s krátkou sedlovou střechou. Původně jednopatrový arkýř byl při poslední dosud nedokončené rekonstrukci necitlivě zvýšen o patro. Arkýř je vynesen na trojici kamenných krakorců. Dva krajní krakorce jsou původní, střední krakorec je novodobý. Část severozápadního průčelí je blíže k SV nároží zakončeno trojúhelníkovým štítem, kolmo navazující položená sedlová střecha s hřebenem ve směru JZ je na JZ také zakončena trojúhelníkovým štítem. Omítka domu opadává, okna jsou zničená, v některých okenních otvorech okenní křídla chybí. Krytina je nová, keramická, pálená (bobrovky) na prkenném podbití.