škola

Budova školy má mimořádně hodnotnou architekturu z 20. let 20. století podle návrhu prof. Dr. Milana Bambušky z Prahy. Fasády jsou tvořeny hrubší omítkou, bohatě členěné vodorovnými římsami či jejich krátkými úseky a okenními pásy v nepravidelných vzdálenostech, výškách a různých rozměrů oken. Podezdívka je vyzděna z hrubých neomítaných kvádříků. Fasády učebního a obytného traktu na sebe navazují a jsou vzájemně propojeny barevným zvýrazněným pásem v patře, jenž podtrhuje i okenní pás. Okenní otvory v jižní fasádě učebního traktu dosedají na profilovanou společnou podokenní římsu, okna tvoří pásový rastr a jsou osazena v mírné špaletě. Ostatní fasády mají okenní otvory různých rozměrů, v nestejných výškových polohách a ve většině případů bez podokenní římsy. Hlavní vstup do budovy z ulice, ze západní strany vchodem s významnou kamenosochařskou a štukovou výzdobou. Dveře dvoukřídlé, rámové v horní třetině prosklené. Nad nimi se ve fasádě uplatňuje polokruhový prosklený nadsvětlík. Boční vstup ze severní strany je rovněž významný, je zvýrazněn štukovou výzdobou v polokruhovém tvaru, jenž je umístěn nad překladovou římsou nade dveřmi. Budova je ukončena bohatě profilovanou korunní římsou obíhající po celém obvodu, jak patrový tak i dvoupatrový trakt. Budova je zastřešena valbovou střechou, která je členěna trojúhelníkovými plechovými vikýři.