dům

Přízemní dům, koncový v bloku domů vymezeném ulicí Provaznickou, Kotnovskou, a bezejmennou uličkou spojující ulici Pražskou a Kotnovskou. Hlavní vstup do domu je orientován do ulice Provaznické. Fasády jsou zdobeny psaníčkovým sgrafitem, pásovými šambránami a malovanými edikulami kolem oken. Dům je cenným prvkem v historickém intravilánu města. Řadový přízemní dům na lichoběžníkovém půdoryse, koncový v bloku domů. Dům je krytý sedlovou střechou s hřebenem rovnoběžným s Provaznickou ulicí, na jihu s pološtítem s polovalbou. V severovýchodní části na úrovni podlahy krovu terasa přístupná z prostoru krovu. Jižní průčelí s nevýraznou patrovou římsou. Fasáda je zdobena psaníčkovým sgrafitem, kolem oken ve východní a západní fasádě hladké pásové šambrány bez sgrafit. Kolem oken v jižním průčelí malované edikuly. Pološtít má hladkou omítku také bez sgrafitové výzdoby. V západní fasádě (v její severní části) polokruhový portálek se zkosením - původní vstup do sklepa. Vstupní portál do domu je také kamenný, sedlový, s přetínanými konsolami. Před hlavním vstupem dva kamenné schodišťové stupně. Krytina keramické - tašky v červené barvě.