kostel sv. Bartoloměje

Jednolodní obdélná stavba s uzším pravoúhlým presbytářem, s přístavkem obdélné ředsíně před východním průčelím, s další předsíní při jižní stěně lodi, s půlválcovým přístavkem schodiště na kruchtu při jižní stěně lodi, s věží vystavěnou nad sakristií při severní zdi presbytáře. Střecha kostela sedlová, nad presbytářem s valbou krytá eternitem. Uprostřed lodi sanktusník s osmibokou lucernou s cibulovou střechou, krytou eternitem. Loď se čtyřmi okenními půlkruhově zaklenutými okny. Přístavek předsíně při jižní stěně kostela má valbovou střechu krytou eternitem. Půlválcový přístavek schodiště na kruchtu při severní stěně lodi má půlkuželovou střechu krytou eternitem, hladké načleněné stěny s malými vpadlinami v omítce. Presbtář s jedním oknem v každé stěně, okno v závěru presbytářes novodobou vitráží, na které sv. Jakub žehná kostelu. Průčelí členěno třemi obdélnými vpadlými poli v omítce. V bočních polích dvě niky s konchou a vodorovným pásem pod ní, s kamennou římsou.Novější obdélná předsíň přestavěná před průčlí má valbovou střechu krytou eternitem. Trojúhelný štít oddělený od průčelí římsou je členěn dvěma pilastry, které nesou trojúhelný tympanon. Mezi pilastry drobnější kruhová vpadlina. Na okrajích štítu kamenné kopule. ranolová třípatrová věž, ukončená kordonovou římsou a cibulovou střechou krytou eternitem. Na vrcholu střechy makovice. V nejvyšším patře věže velká obdélná okna půlkruhově ukončená, lemovaná šambránou s klenákem a dole s ušima, uzavřená V prvním a druhém patře střídavě okno tvaru kvadrilobu, lemované šambráou, a stejná zaslepená šamrána. Interier: jednolodní, sálový prostor, plochostropý s fabiony, s užším presbytářem, odděleným vítězným obloukem na hranolových pilířích, tvořících tři valené oblouky. Zaklenutí kruchty v přízemí valené s lunetami. Zábradlí kruchty plné, členěné v omítce dvěma plochými pilastry a průběžnou korunovou římsou. V předsíni po stranách dvě niky s konchou, ve kterých jsou sochy sv. Jana Nepomuckého a sv. Barbory.