dům

Dům čp.203 je dvoupodlažní rohový dům s průčelím orientovaným jižním směrem a boční fasádou západním směrem, obé do ulice Široké. Stavebně navazuje na sousední dům čp.204. Od domů čp.209 a 210 na severu je oddělen soutkou. Jednopatrová budova s novodobým břizolitovým průčelím. Dispozice zachovává podstatně renesanční podobu. Vzadu prostor klenutý čtyřmi křížovými klenbami na střední sloupek se zkosenými hranami. Sousední prostory klenuty výsečovými valenými klenbami. Část při čp.210 novodobě upravena. Schodišti přiléhá místnost klenutá do travers. První patro plochostropé, architektonicky nepozoruhodné. Sklep na středu půdorysu polokruhově valeně klenutý z cihel. Výstavba renesanční z doby kolem pol. 16. stol. Na katastru z roku 1830 při nároží volné místo zastavěné až po roce 1850. Další přestavba v roce 1919. Historickoarchitektonicky hodnotný objekt. Význam mají především klenuté prostory."