dům

Tento dům je bez dvorku a bez zahrádky, parcela je zcela zastavěna. Řadový dvoupatrový dům na l obdélném půdoryse s hlavním nesymetrickým tříosým průčelím se štítem na jižní straně do Pražské ulice Fasáda je historizující s převahou neorenesance z 80 - 90. let 19. století. Výkladce a vstup do obchodu je novodobý, z roku 1963. Rámy a výplně otvorů dřevěné. Okna v prvním patře okna lemují šambrány s trojúhelnými supraportami. Ve druhém nižším půdním patře místo zrušeného středního okna je vsazena secesní pamětní deska básníka Pavla Lucina, který se v domě narodil v roce 1523. Okna jsou zasazena v hlubokých špaletách. Nad těmito okny probíhá římsa se zubořezem. Celá fasáda je zdobena vodorovnými spárami – náznak bosáže. Štít rozděluje římsa na dvě části. Dolní rámují ze stran zalamované voluty. Střední část člení tři oblouky slepých arkád, snad původně součást renesančního obloučkového štítu. V krajních záklencích jsou umístěny mušle, ve středním malé obdélné okénko. Horní část štítu je jen prostý trojúhelník, lemovaný jednoduchým štukovým rámem. Štít býval původně nižší. Průčelí do Střelnické ulice je hladké, bez ozdob. Okna pocházejí z opravy v roce 2001-3, jsou to plastové rámy v tradičním tvarosloví. Střecha sedlová, kolmá k průčelí. Sedlová střecha s polovalbou do Střelnické ulice. Krytina je z tmavých cementotřískových šablon. Ve střeše jsou střešní okna.