dům

Parcela vyplňuje prostor mezi ulicemi Střelnická I. a Střelnická II.a náměstíčkem před budovou Střelnice. Původní dům dnes již nestojí, zachovány jsou pouze sklepy. Dům byl téměř zcela nově vystavěn na původních základech v letech 1980 – 83, zbyly pouze sklepy a část obvodového zdiva do výšky 1. NP. Dům se složitým půdorysem je složitý i ve hmotách. Jedná se vlastně o tři domy, jak vyplývá z výše uvedené historie objektu. Severní patrový a západní přízemní domek jsou funkčně spojeny a slouží pro nájemné bydlení. Fasády jsou pojednány jako hladké bílé, pouze s šedivě malovanými šambránami. Střechy jsou sedlové. Krytina je z eternitových šablon se střešními okny. Malý domek, ve kterém je dnes umístěna trafostanice. Nezpřístupněno. Dle informací nájemníků obytného domu se zde nevyskytují historické konstrukce. Fasády jsou šedé, pojednané hrubou omítkou, s bílými šambránami a členěním. Okna jsou osazena pevnými dřevěnými žaluziemi. Dvorek vyplňuje prostor mezi domky a obvodovou zdí a má dvě propojené části – severní a jižní. Povrch je vybetonovaný. Ohradní zeď je novodobá, jako ostatně většina konstrukcí patřících k č.p. 238. Jižní část zdi obsahuje nový obloukový portál s dřevěnými vstupními vraty a repasovaný obloukový kamenný portálek s dřevěnými vrátky do sklepa. Severní část zdi obsahuje pravoúhlá dřevěná vrata do garáže, kde je dnes umístěno tklacovství. Zeď je vysoká kolem 3 metrů a je ukončena prejzovou krytinou.