dům

Do klesajícího terénu situovaný přízemní nárožní dům s průčelím, upraveným roku 1909 o 2 x 5 ti osách. Průčelí je secesně zdobené – průběžné zdobené pásky, ránování oken a dveří se zaklenutými římsičkami nad otvory. Bosáž na nároží, odstupňovaný sokl. Severní průčelí je hojně porostlé břečťanem. Okna pocházejí z doby secesní úpravy – dvoudílná, dělení do tvaru T s tím, že horní tabulka je rozdělena na čtyři. Dveře jsou novodobé – dvoukřídlé, dřevěné, doplněné úzkými pásky skleněné výplně. Dům důkladně opraven v 90. Letech 20. Století, tehdy pravděpodobně zřízeno obytné podkroví. Majitel nemovitosti odmítl spolupracovat s odkazem na možnost teroristického útoku. Dvorek je vymezen obytným domem a malým domkem, přístupný je pouze přes obytný dům. Je pokryt rozličnou betonovou a kamennou dlažbou, doplněn okrasnou zelení (thuje, břečťan). Slouží jako komunikační prostor. Ohradní zeď podél dvorku je zděná, cca 3 m vysoká, krytá keramickou vlnovkou. Malý domek se nachází na severním konci parcely. Původně zde bývala kolna, v roce 1898 byla přeměněna na bytové účely, ve 2. pol. 20. stol. znovu sloužila jako kolna a při rekonstrukci v letech 1993-6 byla znova upravena pro bytové účely. Jedná se o přízemní zděný domek s pultovou střechou a velkým vikýřem k jihu. Přízemí je o čtyři schody zvýšeno oproti úrovni dvorku. Je tu jedna místnost s hygienickým zázemím, podkroví přístupné po dřevěných schodech je využito jako ložnice. Slouží pro přechodné bydlení. Obvodové zdi jsou pravděpodobně původní, ostatní konstrukce jsou nové. Fasáda do dvorku je tříosá, jednoduché malované šambrány kolem otvorů. Okna dřevěná, šestidělená, dveře typové dřevěné. Keramická krytina střechy.