dům

Patrový nárožní dům se čtyřosou fasádou do Betlémské ulice, pětiosou zalomenou a zaoblenou fasádou do Tržní ulice. Fasáda z roku 1914 se vyznačuje jemným štukovým dekorem, ztvárnění portálu je podobné jako u protilehlého domu čp.275 – pravděpodobně provedeno stejnou osobou. Severní fasáda bez ozdob či kompozičního záměru. Poloha na svažitém terénu umožňuje existenci polosuterénu ve východním rohu domu. Okna dřevěná, dvoukřídlá, z roku 1971. Některé okenní otvory zazděny. Dveře též z r. 1971. Střecha je valbová, s hřebenem ve směru východ – západ. Krytina je keramická falcovka. ve střeše je několik drobných větracích okének. Dvorek se nachází severně od domu. Přístupný je z ulice Tržní dřevěnými vrátky v ohradní zdi – zde je jeho nejnižší úroveň umožňující vstup do suterénu, po kovových schodech je pak výstup cca o 2 m na úroveň nejvyšší. Další přístupová cesta na dvorek je z ulice Betlémské – dřevěnými vjezdovými vraty mezi sloupky oplocení – zde je prostřední, hlavní úroveň dvorku. Třetí přístupová cesta na dvorek je z chodby v přízemí obytného domu – tato nejvyšší úroveň je v šířce cca 2 m podél domu a na hlavní úroveň vede několik dřevěných schůdků. Největší část (hlavní úroveň) dvorku je využita jako zahrada s ovocnými stromy, také zde stojí garáž. Jižní část oplocení dvorku z Betlémské ulice tvoří zeď – původně obvodová zeď prádelny vystavěné v roce 1935, zrušené pravděpodobně v roce 1971 při zřízení prádelny uvnitř domu. Dále jsou dvoukřídlá dřevěná vrata pro vjezd na dvorek a dále pak dřevěný prkenný plot na podezdívce a mezi sloupky z betonových cihel. Oplocení dvorku z ulice Tržní je úzký kus zdi s dřevěnými prkennými vrátky.