dům

Řadový dům se nachází v severozápadní části historického jádra města. V západní frontě domů ulice Převrátilské před zalomením k náměstí. Na severu sousedí s čp. 315 na jihu s domem čp. 313 Řadový jednopatrový dům s pětiosým průčelím na východní straně. Průčelí v jižní části v rozsahu dvou os ustupuje za pravoúhlým odskokem. Fasáda nečleněná s profilovanou římsou. Vchodové dveře klasicistní. Okna dřevěná dvoudílná s šesti tabulkami drobně členěná. Podle karty půdorys domu se starším severním hloubkovým jednotraktem rozšířeným o jižní křídlo. Vstupní chodba v jižním křídle zaklenuta plackou, právě tak jako místnost v severozápadním koutu dispozice. Dvě prostory ve východní části severního křídla s trámovými stropy. Vstup do sklepa půlkruhovým okoseným portálem. Sklep čtvercového půdorysu sklenut dvěma valenými klenbami s výsečemi, uprostřed podporovanými hranolovým pilířkem okoseným. S rozšířenou hlavicí a patkou.