dům

Nárožní dům ve Špitálské ulici, štítem obrácený k Tržnímu náměstí. Dům nebyl zpřístupněn. Popis proto vychází z omezených podkladů. Dům na k severu klesajícím terénu se jeví jako patrový. Na severní straně je to však sklep a zvýšené přízemí, na západní straně pak přízemí a podkroví. V severním průčelí obloučkový renesanční štít – spodní část původní, horní část dostavěna v 90. letech 20. stol. Dvě větrací okénka. Ve zvýšeném přízemí jsou dvě okna s nadokenní římsou a obdélnou malovanou šambránou. Do sklepa (zde je v úrovni terénu) jsou garážová vrata a jedno okénko. V západním průčelí jsou v přízemí tři okna a novodobý velký obloukový vstup s prosklenými dveřmi ve dřevěném rámu (90. léta 20. stol.). V podkroví, které se jeví jako další patro, jsou tři dvojice oken s podokenními římsami a malovanými šambránami. Fasády nečleněné, fragmenty sgrafita v severním průčelí. Okna jsou novodobá, z rekonstrukce v 90. letech 20. stol. – jsou dřevěná, šestitabulková, členěná do „T“. Výjimku tvoří garážová vrata a přilehlé okénko – vrata dřevěná dvoukřídlá, po r. 1967, okno ještě starší – dřevěné, šestidělené Střechy je sedlová, ve směru sever – jih nad nejstarší částí domu. Nad podkrovím je střecha s paralelním hřebenem, valbová. Krytina je nová z 90. let 20. stol – cementotřískové šablony imitující břidlici. Oplechování štítu měděným plechem. Dvorek se nachází ve východním cípu parcely, je přístupný pouze z domu. Kolna naznačená ve výkresu z roku 1940 pravděpodobně již nestojí. Dvorek je ohraničen zdmi okolních domů, kolen. Podoba dvorku nebyla zjištěna.