zámek

Areál je rozložen v centru obce,na pravém břehu řeky Novohradky, ve svahu návrší se zbytky hradu Boží dům. Rokokový zámek, průčelím obrácený k jihu je vybudován nad rybníky , přes něž vede vysoké zděné náspí se zděným zábradlím a klenutou propustí mezi rybníky. Vstup na náspí je ústupkovitě rozšířen a doplněn pilíři se sochami sv. Františka a sv. Pavla a sv. Jana. Přístup je dále veden osově rampou a dvěma bočními schodišti se sochařskou výzdobou k monumentální bráně s postranními brankami, umístěné na zvlněné terase a dále přísně symetrickou dispozicí čestného dvora se zámeckou budovou v čele a úřednickými budovami po stranách. Zámek se ke vstupu obrací hlavním průčelím se vstupním středovým rizalitem a půdorysně ustupujícími bočními křídly. Z ozdobného zahradního parteru nádvoří se k zámku stoupá šikmou rampou se sochařsky zdobenou balustrádou , lemující také vstupní terasu. Za zámkem zahradní úprava terasovitého severního dvorku je zakončena opěrnou zdí a branou. Sv. od zámku je zahradní altán v bývalé štěpnici, sz.naproti němu zahradní domek. severně od štěpnice po pravé straně osové cesty stojí mohutný špýchar. Návrší se zbytky hradu je upraveno jako lesopark, navazující na přírodní parkovou úpravu kopce.