měšťanský dům

Dvoupatrový řadový dům se sedlovou střechou a s atikovým štítem stojí v západní frontě domů náměstí. Západně od domu se rozprostírá dvorek s arkádovou chodbou a zadním traktem. Do náměstí se dům obrací východním trojosým průčelím členěným lisenovými rámci, patrovými římsami a nárožními pilastry. V přízemí se zcela vlevo otevírá vstup do průjezdu s dřevěnými vraty uzavřený půlkruhovým záklenkem. Jeho portál člení štuková výzdoba. Plochu přízemí fasády člení pásová rustika. V pravé krajní ose je osazen novodobý dřevěný výkladec se vstupními dveřmi do prodejny. Okna prvního i druhého patra mají křídla v líci fasády, jsou zdobena štukovými šambránami s ušima a suprafenestrami. Okna ve druhém patře mají nadokenní římsy s prolamovanými frontony. Nad okny druhého patra se nalézají v krajních osách dvě okna vyplněná dřevěnými žaluziemi, okno v prostřední ose, rovněž s dřevěnými žaluziemi provětrává prostor půdy. Všechna tři okna jsou doplněna štukovými šambránami. Nad korunní římsu se zvedá atikový nástavec štítu se třemi vázami. Západní (dvorní) dvorní průčelí domu s lichoběžníkovým štítem má hladkou nečleněnou omítku. V přízemí se zcela vpravo nalézá půlkruhem uzavřený vstup do průjezdu, nalevo od něho je pravoúhlé okno. V prvním a druhém patře se otevírají tři okna s dělenými křídly osazenými v líci fasády. Okna prvního patra navíc doplňují štukové šambrány a parapetní římsy. Zcela vlevo je v patře prolomen vstup do arkádové chodby. K osvětlení půdních prostor slouží obdélné okénko osazené v segmentově uzavřeném ostění. Při severní straně dvorku stojí patrová arkádová chodba spojující dům se zadním traktem. Přízemí s keramickou podlahou uzavírají tři pole křížové hřebínkové klenby nesené dvěma kamennými sloupy s okosenými hranami. Patro arkády má čtyři pole uzavřená hřebínkovou křížovou klenbou. Arkádu tvoří pět toskánských sloupů osazených na pilířích čtvercového půdorysu ukončených krycí deskou. Mezi pilíře je vloženo výplňové zdivo ukončené krycí deskou, které tvoří zábradlí. Arkádovou chodbu uzavírá pultová střecha. Na západní straně dvorku stojí patrová zadní trakt domu s pavlačí nesenou kamennými kakorci. Přibližně uprostřed průčelí se v přízemí otevírá vstup kamenným pravoúhlým portálem, napravo od něj je osazeno dřevěné okno s dělenými křídly. Zcela vlevo je situováno schodiště s kamennými stupni vedoucí na pavlač v patře, ze které se vchází do bytu dřevěnými prosklenými dveřmi. Po obou stranách dveří se otevírají okna. Vpravo větší dvoukřídlé s křídly dělenými na třetiny, vlevo malé s křídlem členěným na poloviny.