socha sv. Josefa

Na základu vyzdívaném z cihel je umístěn trojboký podstavec s konkávními stranami, na jehož okosených hranách jsou přistavěny pilastry, přecházející dole i nahoře ve voluty. Pilastry i stěny podstavce jsou zdobeny festony s akantovými listy, podstavec je nahoře ukončen prof:ilovanou římsou. Na přední stěně podstavce oválná akantová kartuše s nápisem: TATO STATVE GEST TVTO K POCZTĚ S: JOZEFFA A66POSTAWENA Z NAKLADV JANA JOSEFFI? TEŽ EWI MANŽELKI GEHO: DNE:MAY A 1738. Světec stojí na oblacích s hlavičkami andílků. Mohutná dynamická postava v živém pohybu s rozevlátým bohatým rouchem, stojící ve výrazném kontrapostu. Váha těla spočívá na pravé noze, levá je mírně pokrčená s vysunutým kolenem. Ježíška drží oběma rukama v náručí, tiskne si jej na pravé straně ke tváři. Nad Josefovou hlavou umístěna svatozář z plechových paprsků, složených do tvaru slunce. Pískovec, celková výška asi 4 m.