kostel sv. Václava

Kostel má půdorys obdélníku proloženého křížem, k němuž na východní straně připojen krátký, trojboce uzavřený presbytář se dvěma hranolovými věžemi po stranách a na západní straně obdélná předsíň. Ke dvěma vysokým, uprostřed se křížícím lodím, jsou v nárožích připojeny přízemní čtvercové prostory s tribunami v patře. Ve dvou prostorách po straně vchodu jsou kaple, v přízemí jižní věže (vpravo) je oratoř, v přízemí severní věže (vlevo) sakristie. Stěny kostela jsou prolomeny okny ve třech pásech nad sebou, nejníže oválná okna, nad nimi obdélná, uzavřená plochým segmentem, a nejvýše opět oválná. Hlavní portál v západním průčelí barokní z r. 1747, je výrazně rámován a zdoben kamennými volutami. Zevně člení stěny závěru a věží ploché pilastry a loď lisénové rámce nesoucí podokapní římsu. Střecha křížová sedlová s valbami, krytá eternitem, na věžích helmy s osmibokými lucernami, kryté plechem. Délka lodi je 44 m, maximální výška klenby je 22 m.