kostel

Jednolodní, longitudinální orientovaný kostel s odsazeným, půlkruhově ukončeným presbytářem, postavený ze smíšeného zdiva, omítnutého vápennou štukovou omítkou v jednotném odstínu žluté barvy. Stavba je zastřešená sedlovou střechou, pokrytou černými eternitovými šablonami (původně břidlicí). Nad presbytářem osmiboký sanktusník s bání, krytý pozinkovaným plechem. Před západní průčelí předstupuje mohutná hranolová čtyřpodlažní věž, částečně zapuštěná do těla stavby. Je dělená obíhající korunovou římsou lodi na dvě části. Zastřešení osmibokou helmicí, na kterou navazuje lucerna s bání; střecha věže je pokryta plechem. Věž je horizontálně dělena obíhající korunovou římsou lodi a korunovou věžní římsou. Pod římsou v každém bočním průčelí věže je ciferník věžních hodin a pod ním dvojice obdélných okének. Celek je zarámován plochou šambránou, v jejímž půlkruhovém závěru je kónický klenák. Jinak jsou fasády věže bez plastického členění. V západním průčelí věže obdélný pískovcový portál profilovaný na obvodu páskou s ušima a střapci místo kapek. K jižnímu průčelí věže přiléhá otevřené schodiště. Nároží lodi i všech přístaveb jsou zaoblena. Jižní a severní průčelí je plasticky členěno jednoduchými lesenovými rámy, které nesou profilovanou korunovou římsu, která je u presbytáře poněkud níže, nežli na průčelích lodi. Okna obdélná, zaklenutá segmentově, rámovaná šambránou a obvodovou páskou. Okna presbytáře zaklenutá půlkruhem, rámovaná šambránou s ušima. K jižnímu průčelí lodi je přistavěna obdélná předsíň ze smíšeného zdiva. Fasády jsou členěny vpadlými lesenovými rámy, nesoucími profilovanou korunovou římsu. Střecha valbová, krytá plechem. V jižním průčelí vlysové dvoukřídlé stromkovitě skládané dveře v obdélné špaletě. K jižnímu průčelí presbytáře je přistavěn obdélný přístavek ze smíšeného zdiva, zastřešený valbovou střechou krytou plechem. Uvnitř přístavku v jižní zdi presbytáře obdélný kamenný portálek s bosáží doplněnou květinovými rozetami. Vnější průčelí jsou ukončena profilovanou korunovou římsou. Ve východní stěně přístavku obdélný kamenný portál bez profilace s dřevěnými dveřmi z profilovaných vlysů skládaných do stromečku. K severní zdi presbytáře přistavěna patrová sakristie obdélného půdorysu, postavená ze smíšeného zdiva, zastřešená valbovou střechou krytou černým eternitem. Fasády jsou vertikálně členěny nárožními pilastry, které nesou profilovanou korunovou římsu. Okna obdélná, půlkruhově zaklenutá, lemovaná šambránou s páskou a ušima. K severnímu průčelí věže přiléhá kaple P. Marie, postavená na čtvercovém půdorysu, zastřešená sedlovou střechou, pokrytou černým eternitem. Severní průčelí ukončuje trojboký dvoupatrový štít s projmutými boky, završený trojúhelným tympanonem. Ve štíte vpadlé plastické pole a v něm slepé kasulové okno lemované profilovanou šambránou se svazkovým klenákem. Severní průčelí kaple plasticky člení lesenová pole s projmutými rohy. Je zde obdélný, segmentově zaklenutý vstup s dřevěnými výplňovými dveřmi. Nad portálem klenák se třemi kapkami. Boční pručelí členena vpadlými lesenovými poli nesoucími profilovanou korunovou římsu. V každém bočním průčelí je ležaté oválné okénko bez šambrány, v hladkém ostění.