venkovská usedlost

DŘÍVE: Dvorec na uzavřeném čtyřkřídlém půdoryse kolem středního dvora. Obytná přízemní část, zděná s dřevěným štítem, hospodářské objekty roubené. Nad vjezdem není špýchárek. květen 1994: Dvorec neexistuje. Dochovalo se pouze obytné stavení s dřevníkem. Ohrazení s vraty po pravé straně je již novodobé. Průčelí do vsi: Tříosé s šestitabulkovými okny ve zděném, omítaném přízemí. Mezi první a druhou osou v zasklené nice plastika sv. Anny s P. Marií. Nad přízemím podlomenice, krytá břidlicí, pod kterou je šindel. lomenice bedněna z úzkých, svislých, olištovaných prken. V jejím vrcholu je vodorovné prkno čtyřikrát půlkruhově vykrojené. Střecha polovalbička. Krytinou "eternitové" šablony. Komín je zděný, hladce omítaný, zprohýbaný, průlezný a se sedlovou plechovou stříškou. V průčelí vlevo je přístavek zděné předsíňky. (autoři popisu: Dr. Nováková, P. Stodola, 1994) NYNÍ: přestavěno