zámek

Trojkřídlá jednopatrová budova (dvojtraktová) kolem pravoúhlého dvora, uzavřena na čtvrté straně křídlem přízemních zděných koníren. Přízemí, pokryté pásovou bosáží, od patra odděleno kordonovou římsou, okna vnější fasády v přízemí s pravoúhle zalamovanými šambránami, parapetní římsou a horizontální návojovou římsou. Okna hladce omítaného 1. patra s parapetní římsou a s vpadlou parapetní výplní, nízké návojové římsy mírně vystupují z průběžného kordonu. Bohatě profilovaná podstřešní římsa. Osa vnějšího průčelí středního křídla zdůrazněna trojosým rizalitem s vysokým řádem zdvojených pilastrů. Nad nimi atika a půlkruhově zakončený štít s vykrojenými bočními křídly a vysokou nikou klenutou konchou. V ní socha Anděla strážného, volná plastika životní velikosti, pískovec. Atiku i půdorysně mělce zalamovaný štít zdobí pískovcová dekorace ve tvaru piniových šišek. Uspořádání vnitřní fasády totožné. V bočních křídlech průjezdy opatřené půlkruhovými pískovcovými portály s barokní profilací od jednoduchého provedení až po bohatší provedení s volutovým klenákem s výraznou římsou. Hlavní portál vjezdu je edikulového typu, s rozeklaným segmentovým frontonem a zalamovanou římsou, podepřenou po bocích polopilíři a přidruženými čtvrtpilíři s římsovými hlavicemi. Dveřní otvor je rámován půlkruhovým barokně profilovaným ostěním s náběžními římsami a volutovým klenákem, cvikly zdobí bohaté reliéfní rozviliny. Vrata dvoukřídlá, se zabudovanou brankou, zřejmě nepůvodní. . Zastřešeno sedlovou taškovou střechou. Materiál: kámen, cihla, omítka. Nátěr vápenných omítek sytě žlutě okrový (na severním průčelí až oranžový) , aktivní detaily bílé, našedlé, pod tímto nátěrem patrno na poškozených místech několik vrstev bílých a světle okrových nátěrů, spodní vrstva bílá, pekovaná. V 1. patře východního průčelí a části severního jsou okna dělená do T se sloupkovou klapačkou. Hodnotná vrata v portálech na východním i západním průčelí.