zámek

Jedná se o patrovou budovu se složitým půdorysem, která vznikla na místě původní gotické tvrze. Její základ tvoří čtyři křídla obklopující malé pravoúhlé uzavřené nádvoří. Pravý průčelní roh objektu zaujímá nárožní válcová věž upravovaná eklekticky a novodobě a terasa nesená empírovými arkádami s půlkruhovými oblouky a toskánskými sloupy vpředu kanelovanými. V přízemí věže je středový vstup, po stranách vstupu je po jednom okně s osmitabulkovým členěním. V patře věže jsou tři podélná horizontálně členěná okna nahoře opticky sloučená jednou nadokenní profilovanou římou. Na vrcholu věže jsou dvě řady okenních prvků. Ve spodní řadě jsou okna polokruhová s profilovanou plochou šambránou, novodobou geometrickou štukovou výzdobou a osmitabulkovým dělením, v horní řadě jsou neorománská polokruhová osmitabulková okna a diagonálně dělená kruhová okénka. Přesah kuželovité střechy kryté falcovaným plechem je po obvodu nesen na jednoduchých konzolách. Levé boční křídlo je doplněno krajními rizality mezi nimiž je zřízena terasa v druhém patře. Fasáda levého bočního křídla je členěna mezi přízemím a patrem kordonovou římsou, mezi prvním a druhým patrem je mohutnější dvojitá kordonová římsa a fasádu ukončuje římsa korunní. Ve středu je umístěn vchod, do nějž se vstupuje po jednoduchém dvouramenném kamenném schodišti. Zadní strana tohoto křídla předstupuje před zadní fasádu zadního křídla, kde je vystavěna v empírovém duchu terasa nesená arkádou na sloupech zdobených podélnou bosáží a se stlačenými oblouky. Na terase je dochované empírové litinové zábradlí zdobené stlačenými oblouky a rostlinným motivem. Z terasy se vstupuje do objektu dvěma empírovými vstupy v rizalitu zdobeném toskánskými pilastry a vrcholícím nad středem nízkým trojúhelným štítem. Nad vchody na terasu jsou vyobrazeny rodové znaky lemované vavřínovým věncem v půlkruhové ústupkovité vpadlině nesené po stranách triglyfy ukončenými zvrchu římsami. V patře, po stranách vstupů na terasu, jsou zazděná okna s plochou neprofilovanou šambránou kolem celého okna s nadokenní římsou a ornamentální štukovou výzdobou. Úprava západní fasády zámku má novobarokní charkter s dělením kordonovou římsou v patře. Střecha zámku je členitá, s krytinou z cementovláknitých šablon.