kostel sv. Štěpána

Uprostřed obce stojí jednolodní orientovaný kostel sv. Štěpána. Památková ochrana se vztahuje pouze na kostel a pozemek st.parc.č. 74. Jednolodní orientovaný kostel má obdélnou loď, mírně zúžený pravoúhle zakončený presbytář s opěráky, na severní straně presbytáře je čtvercová sakristie a na severní straně lodi s barokní hranolová věž. Na jižní straně lodi je přístavek schodiště na kruchtu. Fasády kostela hladké, bez profilací a členění. Fasády jsou prolomeny okenními a dveřními otvory. Nároží presbytáře jsou doplněny jednoduché opěráky. Loď je prolomena segmentovými okny, presbytář segmentovým oknem a v závěru, v ose, gotickým hrotitým oknem bez kružeb, sakristie jednoduchým pravoúhlým oknem. V jižním průčelí lodě se dochoval hrotitý profilovaný portál s okosením hruškovcem mezi výžlabky a oblouny. Z každé strany portálu je do zdi zasazen kamenný náhrobník. Západnímu štítu dominuje pozdně gotický hrotitý kamenný portál s okosením a nad ním kruhový okenní otvor. Věž s hladkými fasádami ukončenými profilovanou korunní římsou má kamenná armována nároží, zhruba od prvního patra věže. V přízemí segmentový otvor, ve zvonovém patře, na každé straně, polokruhový otvor vyplněný dřevěnými žaluziemi. Střecha jehlancová. Střechy lodě a presbytáře jsou sedlové, sakristie má vysokou zvalbenou střechu.