dům

Dům je situován mezi domy čp.336 a 334 v Dlouhé ulici. Jeho jižní průčelí ústí do ulice Zahradnické. Jeho uliční fasáda je vidět průhledem až z ulice Svatošovy. Na severu je parcela vyznačena hradbami tvořícími hranici s Holečkovými sady. Jednopatrový trojosý dům s podkrovím krytý sedlovou střechou. Hladce omítané průčelí člení pouze masivní hlavní římsa, která nese do Dlouhé ulice obrácený hladký štít, na obvodu segmentově vykrajovaný a ukončený rovným nástavcem s kovovým bodcem na vrcholu. Okna a nesymetricky umístěný vstup mají malované hladké rámy, ve štítě jsou dvě jednoduchá okna. Hlavní vstup vede do chodby, zaklenuté stlačenou valenou klenbou a je průchozí až do dvora. Ve střední části chodby je nástup na schodiště do patra. Dispozice odpovídá nákresům přestavby z r.1974-8. V přízemí je jeden byt, místnosti plochostropé bez štukové kresby stropů – bez zrcadla. Za schodištěm podél chodby jsou kóje namísto sklepů pro jednotlivé byty. Sklep jednopatrový pouze štola s valenou klenbou, vyšalováno vybetonováno. Nejstarší částí domu je jeho zadní průčelí, pozůstatek hradby Zahrada je vlastně bývalý dvůr, který byl v minulosti zastavěn přídomky. Po jejich zbourání zůstal příjemný soukromý prostor zahrady nad hradbami při Holečkových sadech. Cihelná ohradní zeď mezi parcelami 425/1 a 422. Zeď neomítnutá