kostel sv. Víta

Trojlodní orientovaný kostel s trojboce ukončeným presbytářem se západní hranolovou věží stojí v těsné blízkosti hlavní komunikace ve městě. Presbytář Trojboce ukončený presbytář má sedlovou, v závěru valbovou střechu krytou taškovou krytinou. Nároží závěru zpevňují opěráky ukončené valbovou stříškou. Okna prolomená v závěru mají půlkruhové záklenky a ploché šambrány. Na severní straně k presbytáři přiléhá patrová sakristie, na jižní stěně je přiložena kaple obdobného tvaru. Podlahu presbytáře kryje zvýšená dřevěná podlaha potažená kobercem. Stěny člení pilastry s římskými hlavicemi, z kterých vyrůstá valená klenba s trojbokými výsečemi a půlkruhovými čely. Plochu klenby zdobí dekorativní síť štukových žeber vybíhajících z hlavic pilastrů. Na severní straně se vstupuje dřevěnými dveřmi se segmentovým nadpražím do sakristie, na jižní straně do kaple. Do lodi se presbytář otevírá půlkruhovým vítězným obloukem.