chlévy

Patrový zděný objekt se sedlovou střechou je situovaný podélně při jihozápadním okraji parcely naproti hospodářské části obytnému domu. Přízemí stavby je z lomového kamene, naopak v 1. patře byly použity cihly. Hlavní severní fasáda je upravená světlou omítkou, která je do výšky oken 1. patra hrubá a ve zbylé ploše hladká, na bočních stranách objektu se uplatňuje režné zdivo. Průčelí je v přízemí členěné pěti vstupy a jedním oknem v rytmu 3 – 3 a v patře jsou uprostřed fasády prolomená dvě okna a na krajích dva vstupy v rytmu 2 – 2. Mezi okny je proraženo šest malých výletových otvorů původního holubníku. Pravý krajní vchod v přízemí je jako jediný dosud osazený dřevěnými, svlakovými dveřmi, ostatní otvory jsou bez výplní. Hlavní překlady a prahy vstupů jsou vždy z jednoho kusu čediče naopak zárubně jsou armované cihlami. Venkovní dřevěné schodiště do 1. patra se nezachovalo podobně jako vnitřní konstrukce holubníku umístěného mezi okny 1. patra. Interiér přízemí je příčně rozdělen na šest téměř čtvercových prostorů, které mají valenou cihlovou klenbu a podlahy vyskládané z topinek. První patro tvoří jeden prostor otevřený do jednoduchého krokevního krovu. Střecha objektu je krytá dvojitě kladenou bobrovkou.