měšťanský dům

Jednopatrový řadový objekt obdélného půdorysu, krytý sedlovou střechou s maloformátovou keramickou pálenou krytinou, s klasicistním průčelím, členěným štukovou výzdobou. 8 okenních os, okna dřevěná šestitabulková ve špaletě. Původní vstup při levém okraji průčelí se stlačeným obloukem dnes s rovným nadpražím a štukovým dekorativním klenákem.Vedle krajního okna na obou koncích průčelí průběžná lisena, fasáda horizontálně členěna plochou patrovou římsou. Okna v plochých šambránách s okrajovou lištou, na okny v přízemí jednoduché ortogonální štukové obdélníky nad okny v patře tukové obdélníky s konkávně vykrojenými půlkruhy. V ose fasády v přerušení střední liseny a patrové římsy štuková kartuš s rámovým okrajem. Dům je součástí urbanistické skladby jižního předměstí (Rybnického) formovaného při historické, Vídeňské cestě jako typická řadová zástavby a na hloubkové parcelaci. Stavba je jedním z charakteristických urbanistických prvků krystalizace Hradeckých předměstských souborů.