dům

Jižní vypoukle prohnuté průčelí je v přízemí 4 osé, patro je 5-tiosé. Severní fasáda je ve velmi špatném technickém stavu. Hlavní vstupní dveře orientované do ulice Křížkovy jsou pravděpodobně klasicistní - dvoukřídlé, dřevěné, plné, obloukové, kazetové, jsou osazeny v portálu se stlačeným obloukem, ve vrcholu oblouku jsou patrné zbytky volutových motivů, nad portálem medailon s festonem. Průčelí rozděluje mělká, profilovaná patrová římsa, patro je zakončeno výrazněji profilovanou hlavní římsou. Průčelí je členěné lizénami, v přízemí bosovanými, v patře s drobnými čabrakami. Okna jsou doplněna štukovanými suprafenestrami, v patře jsou dosud ještě čitelné fragmenty štukovaných parapetních výplní, v přízemí domu je v těchto částech omítka úplně opadaná. Sedlová střecha má hřeben rovnoběžný s Křížkovou ulicí. Krytina Krytina je nová z červených "Českých šablon" Betternit. Klempířské výrobky jsou z měděného plechu. Na jihu k domu přiléhá dvorek s ohradní zdí s brankou, který je vymezen bezejmennou ulicí mezi ulicemi Arbeiterova a Radnická.