Objekt K-S21 Kazi - oboustranný pěchotní srub

Objekt K-S 21 Kazi je oboustranným pěchotním srubem, vyzbrojeným vpravo dvěma dvojčaty těžkých kulometů vz. 37 pod betonem. Při stavbě objektu bylo uloženo 1 736 m3 betonu, spotřebováno bylo 900 tun speciálního cementu, 91776 kg ocelové výztuže (náklad na výstavbu, bez materiálu, dosáhl tehdy částky 1 105 661,10 Kč). Vlevo byla instalována stejná zbraň, osazená v tomto případě v pancéřové kopuli. K bezprostřední obraně srubu a pozorování sloužil pancéřový zvon pro lehký kulomet vz. 26. Stěna kasematy s hlavní výzbrojí a nejbližší okolí byla kryta lehkým kulometem vz. 26 ve střílně pod betonem. Přístupu ke střílnám bránil 250 cm hluboký diamantový příkop. Do něho ústil z dolního patra srubu východ o světlosti otvoru 90 x 100 cm, sloužící především strážím a ženistům pro výstup do terénu. Dále ústil do diamantového příkopu granátový skluz a dva odvody pro vystřílené nábojnice dvojčat těžkých kulometů z kasematy.