východní hospodářské křídlo

Východní stranu hospodářského dvora zaujímá srostlice tří nestejně vysokých budov na jednotném obdélném půdorysu, postavených převážně z lomové opuky, s cihelnými záklenky a obezdívkami otvorů. Při pohledu ze dvora vlevo je situována stodola s polopatrem, uprostřed nižší přízemní vozová kolna a vpravo na konci patrový špýchar. Všechny části mají sedlové zastřešení, krytina - eternit nebo vlnitý eternit, stodola má nižší sklon krovu a bedněný štít. Interiéry nebyly zpřístupněny. Exteriér: stodola v patře sedmiosá, s obdélnými okny vyplněnými ozdobnou cihelnou mřížovinou, v přízemí uprostřed segmentově zaklenutý vjezd, druhotně upravený na menší obdélný s novodobými vraty, vlevo od něj novější okno s luxfery a překladem z ocelové traverzy. Mezi patry zbytek cihelné konstrukce původní římsy, dnešní cihelná korunní římsa bez omítkové profilace. Obdobná úprava je i na zadní straně budovy, kde jsou v části zachovány i svislé větrací štěrbiny. Severní štít cihelný. Střední část budovy - vozová kolna (?) má uprostřed v obdélné vpadlé ploše vjezd s rozměrným cihelným segmentovým pasem, pod nějž vložena druhotná zazdívka s novodobými vraty, Místy je zachována dvouvrstvá omítka s hrubším povrchem a a hladkou profilovanou římsou, bílé a okrové monochromní nátěry. V koruně římsy jsou použity velké opukové desky. Obdobně je členěna i zadní strana, navíc se svislými větracími štěrbinami. Špýchar má tři nadzemní podlaží s dvojosými podélnými fasádami, které však většinou zakrývají přistavěné budovy. V nejvyšším podlaží jsou viditelná ležatá okénka s cihelnými špaletami v opukovém zdivu beze zbytků omítek. Jediná osa viditelná ze dvora má v přízemí a 1. patře novodobě upravené otvory. Jižní štítoví stěna špýcharu je trojosá, ve spodních podlažích jsou ležatá okénka v cihelném ostění s mřížemi, v přízemí se zbytky hladkých šambrán, v nejvyšším patře jsou vysoká obdélná okna s dřevěnými dvoukřídlými okenicemi v líci fasády. Cihelný neomítaný štít člení trojice ležatých okének uspořádaných do trojúhelníku.