dům

Jedná se o patrový řadový dům situovaný v historickém jádru města, v jeho středové části. Dům je situován na Alšově náměstí a vstupním čtyřosým průčelím je orientován k severu, do přilehlého náměstí. Dům respektuje uliční čáru. Dům se nachází na území městské památkové zóny Písek. Za domem se nachází dvorek, který je součástí nemovité kulturní památky. Na dvoře se nacházely hospodářské budovy, které byly zbourány. Řadový patrový dům se nachází na obdélném půdorysu s mírným rozšířením v zadní části na východní straně. Budova je zastřešena valbovou střechou, která je kryta pálenou drážkovou krytinou. Uliční vstupní průčelí je orientováno do přilehlého náměstí, k severu. Průčelí o čtyřech okenních osách, v přízemí zprava dva vstupy - zcela vpravo vjezd do průjezdu a novodobý vchod do prodejny. Průčelí je členěno patrovou jednoduchou římsou, která opticky odděluje přízemí od patra a je ukončeno profilovanou korunní římsou. Okenní otvory v přízemí i v patře jsou ve štukových šambránách. Patrové okenní otvory jsou v nadpraží i pod okny zvýrazněny ornamentálními štukovými poli nebo rostlinými dekory. Mezi okny v patře jsou úzká svislá štuková pole, napodobující lizény. Okna osazena v líci fasády, jsou dvoukřídlá, osmitabulková, v patře dvojitá. Oba dva vstupy mají polokruhové ukončení a mají štukové lemování. vjezd průjezdu je zvýrazněn vrcholovým klenákem. Oboje dveře (vrata) nová, do prodejny prosklená. Dvorní průčelí hladké, zcela nestylové, bez architektonické zajímavosti. Fasáda členěna okenními otvory v okenních osách nad sebou. Dům je umístěn ve svahu a díky tomu, zadní fasáda je dvoupatrová, se zvýšeným přízemím a částečně zapuštěným suterénem. průjezd zcela vlevo je otevřen polokruhovým vjezdem. Okna v suterénu malá, půlená, v přízemí osmitabulková, v patře šestitabulková. Okna v suterénu osazena ve špaletě, ostatní okna v líci fasády.