vojenský lázeňský ústav

Třípatrová volně stojící budova o 15 x 12 osách, krytá sedlovými plochými střechami. Průčelí vstupní i boční zdůrazňují nárožní mělké rizality (2 osy), u vstupního (východního) průčelí doplněné ještě o střední tříosý rizalit. Přízemí je bosováno, s půlkruhovými do bosáže vloženými okny. Patra, oddělená kordonovými římsami člení podokenní římsy, na nichž spočívají okna s půlkruhovými záklenky v bohatě členěných rámech, doplněných rovnými nadpražními římsami. Celek ukončuje vlys s kruhovými okénky a hlavní římsa, v částech rizalitů – zdůrazněných nárožními pilastry s kanelovanými dříky – nesoucí nízké trojúhelné štíty s vázami. V ose středního rizalitu vstupního průčelí je umístěn hlavní vstup. Mezi okny 1. patra jsou v rizalitech vloženy niky s plastikami. Ve 2. patře jsou vyplněná malbou.