dům

Dům je s vestavěným podkrovím, s malým dvorkem, s hlavním vstupem z Křížkovy ulice. Stejně jako u sousedního domu čp.31 ztratil tento vstup, vzhledem k současnému využití, svůj původní dominantní význam, dům je v zadním traktu propojený s domem čp.31. Dům čp.31 má návaznost na dvorek vedlejšího domu čp.2 a celý komplex budov slouží Městskému úřadu Tábor. K domu přiléhá na severozápadní straně malý dvorek. Řadový patrový dům s využitým podkrovím orientovaný hlavní fasádou k jihu, do Křížkovy ulice. Průčelí v patře o čtyřech okenních osách, v přízemí se vstupem vlevo a třech okenních osách nepravidelně k osám v patře. Novodobá hrubá omítka rámovaná hladkým štukovaným rámem, kolem oken a dveří hladké štukované šambrány. Nad vstupními dveřmi z Křížkovy ulice je, při rekonstrukci (1987) obnovený, stlačený, od ostění odsazený (sedla v horních rozích) záklenek. Štít s polovalbou je pobit svislými prkny. Západní stěna dvorní fasády je v přízemí prolomena otvorem s rovným překladem, v patře arkádou pavlače. V severní stěně je v přízemí průchod zaklenutý polovinou segmentového záklenku, kterým je zpřístupněno venkovní ocelové točité schodiště do patra, kde je fasáda prolomena další arkádou. Pavlač i arkáda nad schodištěm jsou opatřeny dřevěným zábradlím s výplní ze svislých prken vyřezávaných do tvaru kuželky.