dům

Původní obytný dům zachován, v přízemí částečně pozměněna dispozice, zřízen nový krov (ocelový) a do něj vestavěno podkroví. Fasáda do Tržního náměstí: historizující průčelí z konce 19. Století s barokizujícím štítem. Patro sklepa mělce bosováno, stejně jako nároží zvýšeného přízemí. Nad profilovanou římsou je štít s pilastry, volutami, římsou a horní částí štítu se stranami ve tvaru nedokončených volut. Štít vrcholí hlavicí s plechovou vlaječkou. Do sklepa se vstupuje z úrovně mírně snížené proti úrovni náměstí novodobými dřevěnými dveřmi s prosklenou výplní, jednoduchý pravoúhlý kamenný portál. Čtyři okna zvýšeného přízemí mají dřevěné rámy, šestitabulkové členění, jsou dvojitá, s jemnými profilovanými šambránami. Dvě okna ve štítě jsou menší, mají dřevěné rámy, šestitabulkové členění, jsou dvojitá, s jemnými profilovanými šambránami s imitací klenáku. Fasáda do Betlémské ulice: levá (starší) část: V přízemí trojice oken ve vpadlých segmentově završených polích, okna mají dřevěné rámy, šestitabulkové členění, jsou dvojitá, opatřená novodobými, jemně zdobenými kovanými mřížemi (jsou nízko nad terénem). Nad římsou je prostý trojúhelníkový štít s dvojicí menších okének, čtyřtabulkových. Tradiční vzhled byl porušen hrubým oplechováním štítku. Dům novodobá část: Fasáda do Tržního náměstí: moderní členění, nové dřevěné rámy oken s atypickým velkoformátovým členěním. Fasáda do dvorku: velmi moderní s velkými skosenými okny, v přízemí doplněno o zimní zahradu.