kostel sv. Šebestiána

Menší jednolodní kostel na obdélném půdoryse s o něco málo užším čtyřbokým presbytářem a čtvercovou sakristií, přiléhající k severnímu boku kostela v místě styku lodi a presbytáře. Objekt je kryt valbovou střechou s keramickou krytinou - bobrovka, která je nad presbytářem vrcholí šestibokým sanktusníkem. Nad sakristií je střecha pultová, protažená ze samého hřebene střechy. Fasády kostela hladké, tvořené dvouvrstvou břízolitovou omítkou. Okna v presbytáři i lodi obdélná, úzká, štíhlá se špaletami, zakončená segmentovým záklenkem. Hlavní vchod do kostela je situován v jižní boční stěně a je zaklenut lomeným obloukem (prostý vchod bez kamenného orámování). Na jižní boční stěně lodi umístěny v ploše fasády dva náhrobní kameny, jeden z nich poměrně vysoký, trojdílný, kamenný. Na východní straně presbytáře situován dřevěný vysoký kříž s tělem Kristovým. Interiér plochostropý opatřen dřevěným trámovým stropem, presbytář zaklenut gotickou křížovou žebrovou klenbou se středním svorníkem. V závěru lodi dřevěná kruchta na dřevěných sloupcích, triumfální oblouk půlkruhem zaklenutý.