kaple Ecce homo

Drobná kaple obdélného půdorysu o šíři 3,39 m a délce 2,42 m. Objekt má sedlovou střechu o nevelkém spádu. Střešní krytina (plech) v současnosti zcela schází. Orientace hřebene střechy probíhá přibližně ve směru jihozápad – severovýchod. Hlavním průčelím je průčelí jihozápadní. To je provedeno jako jednoduše řešené. Po obou stranách hlavního průčelí se nachází plochý pilastr osazený na výrazném soklu ukončeném drobnou římsou. Pilastry vynáší kladí složené z architrávu, prázdného vlysu a drobné římsy. Fronton má klasický trojúhelný tvar. Zdobný aparát tympanonu kontrastuje s umírněným architektonickým řešením celého exteriéru kaple – je totiž prakticky zcela vyplněn štukovou výzdobou. Ve středu tympanonu se nachází znázornění květinového věnce s křížkem uprostřed. Tyto prvky jsou po stranách rámovány palmovými ratolestmi. Značnou část hlavního průčelí zaujímají rozměrné vchodové dveře. Tyto mají tradiční pravoúhlý tvar. Rámovány jsou jednoduchou štukovou šambránou se svazkovým klenákem. Dveřní křídla jsou původními výplněmi. Jedná se o uměleckořemeslně zpracované truhlářské prvky. Křídla dveří byla původně v horních polovinách prosklená. Zasklení však aktuálně schází. Zachována ovšem zůstala původní kovová mříž, která zasklení kryla. Plastický dekor dveří je odvozen z klasické architektury. K vchodu vedou kamenné, do stran se rozšiřující, schůdky o čtyřech stupních. Boční fasády kaple jsou řešeny architektonicky zcela shodně jako fasáda hlavní. Boční fasády neobsahují žádné okenní otvory. Zadní průčelí je otočeno směrem ke svahu za kaplí a je tak prosté jakéhokoliv plastického aparátu. Omítky fasád jsou aktuálně barevně pojednány za použití trojice odstínů okru. Sokl je opatřen tmavším odstínem, plochy fasád mají střední odstín a větší část plastického aparátu nese světlý odstín okrové barvy. Mobiliář kaple se nedochoval. Pouze na severozápadní stěně interiéru se dochovalo precizně provedené štukové zrcadlo s komplikovaně ztvárněným frontonem v principu segmentového tvaru, v jehož ploše se nachází nápis „Ecce homo“. V ploše zrcadla byl nejspíše umístěn obraz (či reliéf) s výjevem trpícího Krista. Interiér kaple je aktuálně vybílen. Tento nátěr je ovšem již zcela dožilý.