Jindřichův dvůr

Rohový, jednopatrový dům o 18 okenních osách, v průčelí se dvěma mělkými rizality vrcholícími štítem se sedlovou střechou, eternitovou a polovalbovou. Na hřebeni sanktusník. V ose dřevěná konstrukce balkonu v patře a ve štítu, krytá sedlovou střechou s polovalbou. Jinak střecha sedlová, krytá eternitem. Na nároží hranolová, dvoupatrová věž, uzavřená čtyřbokou stanovu střechou s hodinami po stranách; hodiny chráněné sedlovými stříškami s polovalbami. Boční fasáda u věže má představěnou dřevěnou pavlač na 4 dřevěných podporách, krytou sedlovou stříškou. Přízemí budovy člení pásová rustika, patro je hladké, oddělené od přízemí a štítů kordonovou římsou. Štíty jsou zděné imitací hrázdění. Okna obdélná, v přízemí s plochými šambránami, s bosováním a klenáky, v patře obdélná, nahoře ukončená hrotem, šambrány vykrajovány, s volutovými motivy. Ve štítech okna obdélná, sdružená do dvou, se společnými závojovými římsami. Věž má bosovaná nároží, ve 2. patře zdobené imitací hrázděné konstrukce. V přízemí jsou ze tří stran stanové, čtyřboké stříšky nad portály, na čelní straně nika s bosovanými polosloupy, s bustou dr. Josefa Löschnera.