socha sv. Floriána na podstavě

Socha sv. Floriána situována na Rýchorském náměstí. Na kvádrovém soklu s rytými paspartami v čelním pohledu, taktéž po levé a pravé straně, umístěn podstavec ve spodní části s hraněnými volutami, mezi nimi text. Podstavec v čelním pohledu zdoben vytesaným oválným věncem s vegetativním motivem, se segmentovou stuhou a lilií ve vrcholu. Vročení na podstavci 18/17. Boky podstavce s rytými paspartami po stranách. Na podnožní desce socha světce sv. Floriána v životní velikosti, figura je esovitě prohnutá s pokrčenou pravou nohou. Oděn do zbroje římského vojáka s helmicí na hlavě, hasí hořící dům. Hořící dům (atribut světce) u jeho pravé nohy, vědérko uchopeno v pravé pokrčené ruce. Levá ruka s praporcem a kovovým kopím ve vrcholu. Hlava s pohledem do prostoru mírně skloněna k pravému rameni. Celková velikost 3,4 m.