kostel Všech svatých

Kostel na výšinné poloze na SV straně návsi, jednolodní, orientovaný. Kolem kostela se kdysi rozkládal středověký hřbitov, který však byl zrušen již na přelomu 18. a 19. století, po založení nového hřbitova severně od obce. Jednolodní kostel s presbytářem s rovným závěrem, na severní straně presbytáře s přistavenou sakristií na obdélném půdorysu, loď na půdorysu širšího obdélníka má na západní straně přistavěnou předsíň na čtverci. Severní stěna lodi je zesílena dvěma masivními pilíři, mezi nimi pod oknem postaven přístavek pro Boží hrob, jednoduchá stavbička na obdélném půdorysu s pultovou střechou. Na SZ nároží je přistavěna hmota válcového schodiště vedoucího na kůr, s malebnou kuželovitou stříškou, vyrůstající z okraje střechy lodi. Jihozápadní nároží je zesíleno útlým opěrákem, na jižní stěně opět dva masivní pilíře. Presbytář je staticky posílen útlým opěrákem na JV nároží. Presbytář –s rovným závěrem,na téměř čtvercovém půdorysu, kryt strmou sedlovou střechou s prejzy. Kněžiště má 1 hrotité okno, dodatečně zaslepené, se zachovaným ostěním a s kružbou. Presbytář je v interiéru zastropen jedním polem křížové žebrové klenby s terčovým svorníkem, žulou obložená žebra v současnosti pačokovaná a natřená, jsou klínového profilu. Do presbytáře se vstupuje hrotitým vítězným obloukem, rovněž obloženým žulovými články Sakristie – poměrně nízká, plochostropá pravoúhlá sakristie má protáhlý obdélný půdorys. Navazuje na severní stranu kněžiště a je kryta střechou s poměrně novějšími prejzy. Ve východní zdi je prolomeno jediné, téměř čtvercové okénko opatřené mřížemi. Loď - přístup do obdélné plochostropé lodi vede portálem skrytým v předsíni se sedlovou, bobrovkami krytou střechou. Plochostropá předsíň je k jihu otevřená segmentovým vstupem. V obloučkovém patrovém štítu nejsou žádné štukové ozdoby. Téměř na SZ nároží je přistavěna okrouhlá stavbička schodiště na kůr, s dvěma obdélnými okénky, svou východní stěnou se přimyká k jednomu z opěrných pilířů. Loď je kryta strmou sedlovou střechou, pilíře mají vlastní pultové stříšky, Boží hrob rovněž, sedlovou střechou je přikryta předsíň. Všechny střechy jsou stejně jako presbytář pokladeny prejzy. Interiér lodi je osvětlován oboustranně dvěma zkrácenými okny, půlkruhově zaklenutými. Pod východním hrotem střechy je ve štítu prolomen střílnový průduch na půdu. Ze sedlové, bobrovkami kryté střechy lodi vyrůstá téměř u východního štítu straně hranolová dřevěná věž s cibulovou báni. Celá věž je pobita prkny, báň šindelem, dřevo je napuštěno hnědým mořidlem či jiným obdobným nátěrem. Odstupňovaný dřík nese malou makovičku, do níž je upevněn patriarší, nejspíš kovaný železný křížek. Loď je zaklenuta 3 obdélnými plackami, oddělenými pásy, nesenými přízedními pilíři. Kruchta je podpírána na západní straně hranolovými pilíři, propojenými třemi arkádami, střední, stlačený, je širší, boční oblouky jsou půlkruhové, všechny se opírají se o konzoly, vyznačené ve štuku. V podkruchtí je osazena gotická jehlancová kropenka. Přístavek kaple Božího hrobu je zaklenut valenou klenbičkou.