měšťanský dům

Dům ze 16. století, barokně přestavěn, má hodnotnou barokní fasádu a dolní mázhauz. Jedná se o dvoupatrový nárožní dům ulic Jateční a Dlouhé o 5 okenních osách. Jednotlivé osy jsou vertikálně spojovány nadokenními a parapetními výplněmi v souvislé pasy. Okna obdélná s kamenným ostěním s uchy zvlněnými nadokenními římsami. Ve střední ose akantová štuková ornamentika a voluty. Podél okna v 1. patře byl v přízemí půlkruhový portál rámovaný toskánskými pilastry. Úpravou v roce 1957 byl portál odstraněn a tím porušen rytmus fasády. Boční průčelí do Dlouhé ulice je členěno obdobně, v přízemí byl prolomen nový, pravoúhle uzavřený vchod a tím změněna dispozice objektu. Střecha sedlová, převýšená, ve střeše nad střední osou do Jateční ulice vikýř. Do dvora kamenný portál s datací 1770. Dvorní průčelí má v kratší části souběžné s Dlouhou ulicí jednu osu oken schodiště, v části souběžné s ulicí Jateční jsou tři osy. V přízemí v rohu dvora je segmentový půlkruhový kamenný portál bývalého průjezdu. V patrech jsou přes dvě osy zleva otevřené balkony. Dvorní fasáda je hladká, okna osazená na omítku jsou bez šambrán.