Stanice metra Pražského povstání

Stanice je stejně jako ostatní na trase C hloubená, založená v otevřené jámě, zajištěná podzemními stěnami, navíc však pod hladinou podzemní vody. Stanice vytváří podnož vysoké budově Podniku zahraničního obchodu Centrotex dostavěné roku 1978 podle návrhu Václava Hilského a Otakara Jurenky. Jedná se o jednodušší stanici (3. kategorie) s jedním vestibulem. Nástupiště má dvojici dlouhých pilířů jen u schodiště, jinak je prostor bez podpěr. Strop tvoří prefabrikované nosníky. Typické střídání mramorů zbuzanského a Koelga na obkladu kolejiště reagovalo na řešení stropního osvětlení, což nové liniové osvětlení nerespektuje a degraduje tak koncept interiéru. Střídání sedlčanské a požárské žuly na podlaze je téměř nerozeznatelné, neboť mají téměř identickou barvu i texturu.