kaple

K děkanskému kostelu je v ose závěru přistavěna nižší kaple, zvaná Útěchová. Má podobu samostatného drobného neorenesančního chrámku, na kamenné podnoži, s převýšeným průčelím zakončeným nízkou sedlovou střechou. Průčelí je členěno dvěma páry pilastrů po stranách, které nesou kladí, uprostřed přerušené nikou, zasahující až do štítu. Ve výklenku tvaru konchy, podepřeném dekorativní kamennou konzolou, je zasazena socha Krista Vítězného s pozlacenou svatozáří a praporcem. V ose přízemí předstupuje předsíň, opět v podobě drobného chrámku, s plochou sedlovou střechou, na níž ve vrcholu na kamenném nástavci stojí socha Archanděla Michaela, zabíjející zlatým kopím postavičku Ďábla u jeho nohou. Průčelí předsíně má plně vyvinutou architekturou typu edikuly. Uprostřed ve vysokém výklenku je umístěno sousoší Piety.