dům

Dům je obdélníkového půdorysu, vnitřní dispozice přízemí je z větší části zachována, stejně jako sklepy. Podkroví je přestavěno na obytnou část majitele domu. V průčelí do náměstí je místo dřívějších dvou okeních os výkladní skříň obchodu. K domu náleží menší dvorek s hospodářským stavením. Vstup je situován do Nerudovy ulice, vchází se zděnou bránou. Původně se zde nacházela zámecká hospoda. Objekt měšťanského domu se nachází v centru obce, jedná se o rohový dům, který je hlavním průčelím se zdobeným štítem otočen do náměstí a boční delší stranou do Nerudovy ulice. Průčelí bylo půvpodně dvouosé, dnes je tvořeno vstupem a výkladcem obchodu. Štít je dvouetážový. Je jednoosý, okno je zaklenuté s obloukově vyklenutou nadokenní římsou. Celá dolní část je ukončena římsou obloukově vyklenutou nad oknem. Obrys dolní části je segmentově vykrojen s pilířky ukončenými koulemi u pat štítu. Horní část je zakončena segmentově vyklenutou římsou, na bočních stranách jsou náznaky volut. Původní evidenční karta uvádí, že došlo po rekonstrukci ke zjednodušení původní podoby štítu. Dům je vystavěn z lomového zdiva, boční fasáda je pětiosá, nečleněná. Střecha je sedlová krytá pálenou střešní krytinou. Na boční fasádu navazuje brána s vraty sloužící jako vstup do objektu. Dvorek přiléhající k objektu je částečně vydlážděn. Vstupuje se z něho do hlavní, obytné části domu.