usedlost

V roce 1988 byla zrušena památková ochrana celé usedlosti. V 80. letech 20. století bylo obytné stavení s chlévy zbourána z důvodu výstavby nového rodinného domu (dnes pozemek st.parc.č. 20/4). Z původní usedlosti zůstala dochována stodola, která spoluvytváří se zadními trakty ostatních usedlostí zástavby návesního prostoru jižní okraj obce a kamenná obvodová zeď bývalých stájí a obytného stavení na západní straně areálu. Stodola není památkově chráněná - u celého areálu na pozemku st.parc.č. 20/2 a 20/4 byla zrušena památková ochrana v roce 1988. Stodola je obdélníkového půdorysu, přízemní nepodsklepená se sedlovou střechou, střešní krytina z pálených tašek typu HOLAND-vlnovek. Štíty jsou zděné z cihel. Obvodové zdivo je z lomového kamene, omítané a zpevněné pilíři. Ve střeše jsou pultové provětrávací vikýře, po 1 ks na každé straně (původně byly na každé straně tři). Stodola je průjezdná do zahrady a na humna na jihu obce.