Stanice metra Budějovická

Jedná se o halový typ stanice bez sloupů. Nad stanicí probíhá pasáž zapuštěná pod úrovní okolního terénu. Na stanici navazuje Dům bytové kultury (V. Machoninová) a další obchodně administrativní objekty. Autoři zde vytvořili zajímavé architektonické detaily. Pracovali se zaoblením hran, které se projevilo v tvarování schodiště, kabiny dozorčího i v rámech prosklených dveří. Stěny kolejiště zdobí bulharský lasturnatý vápenec (muschelkalk) s řetnými kavernami, připomínající travertin. Nové zasklení s dveřmi i kabina dozorčího nerespektují původní koncept a celý prostor je zahlcen velkým množstvím vizuálního smogu. V havarijním stavu se nachází i konstrukce terasy nad zapuštěnou pasáží a celý prostor je kompletně neudržovaný.